Tijd om te ‘zijn’

Voor alle vrouwen die er behoefte aan hebben om meer in contact te komen met hun lijf, op zoek zijn naar balans of simpelweg ontspanning behoeven, bied ik wekelijks dat moment van rust. De lessen die ik geef bestaan uit een combinatie van verschillende vormen van yoga, ademhaling, meditatie en mindfulness. Mijn persoonlijke ervaringen met lichaamswerk vormen de basis van deze inhoud. In kleine groepjes begeleid ik je bij de groei in jouw lichaamsbewustzijn en het vermogen steeds dieper te kunnen ontspannen en (door)voelen. Intuïtief geef ik wekelijks een andere les, waarbij een bepaald thema en (mantra)muziek de intentie en energie van deze les ondersteunen.
Het woord ‘zijn’ omvat de essentie van mijn lessen en visie: In het nu, volledig in je lijf zijn.

Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyoga biedt afwisseling tussen fysieke oefeningen, ademtechnieken en ontspanning waarbij de inhoud afgestemd wordt op de vraag vanuit de groep. De groepsgrootte is maximaal 10 deelneemsters, waardoor ik alle aandacht heb voor jouw unieke zwangerschap.
De lessen die ik geef komen voort uit een holistische visie, waarbij moeder en kind een eenheid zijn maar ook lijf en hoofd met elkaar in verbinding staan. Naast de voorbereiding op de bevalling en het soepel houden van het lijf besteed ik ook aandacht aan de pragmatische uitdagingen van het moederschap.

Er kan op ieder moment in de zwangerschap gestart worden met de lessen. Op aanvraag geef ik de partnerlessen waarbij ik rebozo, massage en accupressuur technieken aanleer die ondersteunend zijn tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Hormoonyoga

Hormoonyoga helpt je met het in balans brengen van je hormonen en daarmee de balans van vele andere lichaamsfuncties zoals stofwisseling, humeur, slaapkwaliteit, eetlust, maar ook je gedrag, gevoelens en emoties.

De hormoonyoga die ik geef zijn verdeeld in twee verschillende vormen Yang en Yin.

Hormoonyoga Yang bestaat uit een vaste serie oefeningen die invloed heeft op het hele lichaam, met name op de schildklier, hypofyse, eierstokken en daarmee op de aanmaak van specifieke hormonen. Hoewel je lichaam heel veel verschillende hormoonsoorten aanmaakt, is hormoonyoga veelal gefocust op de aanmaak van de vrouwelijke hormonen. De aanmaak hiervan begint rond je 35e levensjaar af te nemen.

Hormoonyoga Yin daarentegen biedt per les wat meer variatie en is gericht op de bijnieren en hypofyse. Bedoeld om het level van cortisol te doen dalen en de aanmaak van oxytocine te doen toenemen. 

Voor wie?
Hoewel hormoonyoga in principe voor elke vrouw fijn is, hebben vooral vrouwen van wie de hormoonbalans verstoord is baat bij deze vorm van yoga. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de postpartum fase of (pre)menopauze, maar ook bij klachten rond jouw cyclus zoals PMS of PCOS.

Energiesystemen worden geactiveerd of gekalmeerd en hormonen komen meer in balans. Voor vrouwen in de (pre)overgang 35+ is hormoonyoga sterk aan te raden. Twijfel je of je daadwerkelijk een hormonale disbalans hebt?  Neem gerust contact op om hier samen naar te kijken. 

“Zodra je Rosemijn ziet, begint de ontspanning al. Ze stelt je direct op je gemak en zorgt van begin tot eind voor een ultieme ontspannende ervaring. Echt een aanrader, zowel tijdens zwangerschap als daarbuiten”

Hoofd uit, Hart aan

wekelijks dinsdag 20.30

Oneven weken vrijdag 10.30

Wekelijks dinsdag 19.00

Is de les op dinsdag vol dan wordt er op woensdag 19.00 een extra les gepland

Vrijdag in de even weken om 9.00

Op dit moment wordt er enkel hormoonyoga YIN aangeboden

Losse les € 12,50
5-lessenkaart € 50,-
10-lessenkaart € 90,-

De lessenkaarten zijn niet tijds- of persoonsgebonden
de kaart is te gebruiken voor alle lessen en andere activiteiten waarbij betaling met strippenkaart benoemd wordt. 

Ander moment?

Heb je interesse in één van de lessen, maar past de dag of het tijdstip niet?
Stuur gerust een bericht. De yogastudio is groeiende, wie weet start er binnenkort een nieuwe les!

Aanmelden?

Wil je graag meedoen met een les of meer informatie ontvangen,
neem gerust contact op via de mail of whatsapp

Wanneer jij wil

Omdat iedere week anders kan zijn en het luisteren naar je lijf voor mij hand in hand gaat met de yoga filosofie, kan je wekelijks aanmelden voor de les, geen maandelijkse abonnementen dus. De 5- of 10-lessenkaarten hebben daarom ook geen beperkte geldigheid.

Aanmelden voor de les kan tot 2 uur voor aanvang via Whatsapp o.b.v. beschikbaarheid.

Stuur een bericht via WhatsApp whatsapp